A Férfi Divat világából újabb dolgokat mutatunk meg neked!

Az elegancia non plus ultrája, a pont az i-n, a jólöltözöttség megkoronázása - nyakkendők. Milyen minta? Milyen széles, milyen hosszú? Hogyan viseljük? Minderre választ adunk!

 

1. Minta

A menő nyakkendőtár többféle mintát tartalmaz, amivel elérhető, hogy a zakóinkat, öltönyeinket a lehető legváltozatosabban viseljük, legjobban kihasználjuk.

Modapicobello

8-féle alapminta létezik

  • egyszínű: a legsokoldalúbb darabok, mindenféle öltönyhöz és inghez jók lehetnek
  • csíkos: a klasszikus hivatali viselet, a csíkok vastagsága függ az öltöny színétől és viselőjének testalkatától 
  • foulard (hagyományos): egyszínű alapon, apró, szabályos motívumokból (körök, oválisok, rombuszok, négyszögek) álló klasszikus minta 
  • klub: egyszínű háttéren klubokat jelképező motívumok szabályosan ismétlődő sorozata (címerek, sportkellékek, állatok)
  • skót kockás: szintén egy laza klasszikus, nem árt azonban emlékezni a kevesebb több gondolatra
  • pöttyös: nagy pettyektől egészen a tűpettyekig
  • kasmír: színesek, vagányak, sokaknak talán harsányak is
  • geometrikus: hasonlít a foulardra, gyakorlatilag minden ami a foulard kategóriába nem sorolható (felnagyított minták, függőleges csíkok, cikkcakkok - minden) 

2. A csomó

Bár hasznos lehet, ha az ember tud olyan vagányságokat, mint az elképesztően bonyolult eldridge csomó, a való életben szerintem elég ismerni egy jól bevált nyakkendőcsomót. Amire érdemes több figyelmet fordítani, az inkább a csomó szélessége. Vékony nyakkendőhöz kis csomót, széles nyakkendőhöz széles csomót, persze közben figyelve a korábban említett: testfelépítés, inggallér, nyakkendő kombináció összhangjára.

3. Anyag

Itt is érvényes a régi tétel. Minél drágább annál jobb. Egy nyakkendő esetében, még ha színében és mintájában megfelelő is, az olcsó anyagból készült nem fog akkorát szólni. A jó minőségű anyagból készült nyakkendők színe szebb, megkötni is könnyebb őket.

Modapicobello

4. Szélesség

Természetesen a divatirányzatok befolyásolják a mindenkori nyakkendő szélességet, de érdemes két dolgot szem előtt tartani: a testfelépítés itt is szerepet kap: szélesebb mellkashoz szélesebb nyakkendő. a nyakkendő szélessége harmonizáljon az inggallér szélességével.

5. Hosszúság

Itt nincs pardon, a rendesen megkötött nyakkendő csücske éppen érinti az övet, vagy annak vonalát.

+1 Szín

A nyakkendő színe kiemeli az arcot, teljessé teszi az öltözéket. Nyakkendőt elsősorban az archoz és testfelépítéshez veszünk és nem feltétlen az inghez és az öltönyhöz.

Modapicobello